Udruga Iskra Svjetlosti

"Zajedno sigurno možemo postići više...
prijedlog suradnje

Josipove stanice

Pismo namjere za korisnike

Poštovani,

Ovim putem zahvaljujemo se  na interesu za učlanjenjem u projekt “Josipove Stanice” u svrhu udruživanja i povezivanja malih, srednjih i velikih poduzetnika na teritoriju Republike Hrvatske. 

Ovim pismom, iskazujemo namjeru za suradnjom i Vašim učlanjenjem u sustav kako bi zajedno mogli koračati naprijed. 

Kao što ste možda već prethodno upućeni ili informirani o sustavu, želimo Vam u daljnjim crtama objasnili ideju i koncept projekta, ali što istim svi mogu dobiti.

Naziv “Josipove stanice” nastao je željom da se okupe svi oni koji imaju neki privatni posao, a pritom i njeguje katolički stil života i isti primjenjuje u svom radu, naumu i djelovanju. Kako bi se na jednom mjestu mogli okupiti, predstaviti, ali i prezentirati svoje usluge, također i pružiti pogodnosti donatorima udruge, pozivamo Vas da se registrirate, podržite rad udruge koja zapošljava osobe s posebnim potrebama odrasle dobi i tako budete dio ovog programa. 

Također, cilj projekta je i osigurati pogodnosti članovima i donatorima, kao i uputiti iste na vašu tvrtku, ponudu i usluge u nadi da će prepoznati benefiti kluba i suradnje i tako međusobno podržavaju jedni druge u radu.

Zašto Josipove stanice?

Portal udruge nastao je posljedicom potrebe da se na jednom mjestu mogu pronaći tekstovi, opisi, razgovori i iskustva roditelja, edukativni članci i slične teme vezane uz problematiku rada s osobama s posebnim potrebama. Tijekom rada uvidjela se potreba za time, kao i manjak informacija, time i manjak građanske svijesti o problematici i poteškoćama života osoba s poteškoćama upravo zbog nedostatka informacija.

Osnivanjem građanskog fonda iz kojeg se projekt financira, pokrenuta je inicijativa u kojoj se građani, osim što financijski brinu o osobama s poteškoćama, također i financiraju i osiguravaju sredstva za rad, tako i sudjeluju u rješavanju problema. Ono što se smatramo dužnima je uzvratiti takvu “uslugu” i djelo i omogućiti dovoljan prihod informacija i raditi na podizanju svijesti, obavijestima o radu udruge, kao i uspjesima koje zajedno postižemo. 

Želja je tako, u svakom gradu na čijem području djelujemo ili pokrećemo radionicu, okupiti 10% građana s tog područja kako bi isti osigurali pokretanje programa, osigurali dostatna sredstva za rad, ali i sudjelovali u projektu i tako dokazali da se uz minimalno ulaganje i odricanje, može učiniti mnogo za one koji to sami na mogu.

Tako se rodila ideja o okupljanju tvrtki i poslovnih subjekta koji žele također podržati rad udruge, ali i doprijeti do onih koji su donatori, ali i potencijalni suradnici, klijenti ili korisnici usluga i proizvoda.

Opis projekta:

“Josipove stanice” projekt je nastao pod vodstvom udruge Iskra svjetlosti, s ciljem udruživanja Katoličkih stanica (tvrtki, obrta, udruženja, udruga…) i povezivanja donatora i podržavatelja udruge. Udruga Iskra svjetlosti djeluje od 2017. godine s ciljem pomaganja i okupljanja osoba s poteškoćama u razvoju, kako bi se na jednom mjestu mogli okupljati, socijalizirati i ostvarivati pravo na “džeparac”. 

S obzirom na to da se udruga i “džeparci” financiraju iz građanskog fonda, koji već sada okuplja preko 700 donatora, cilj je okupiti i privatne tvrtke u kojima postoji vjerska osviještenost, a također želi pružiti pogodnosti onima koji podržavaju rad udruge i sami biti donatorima.

Tako, članovi “Josipovih stanica” prezentiraju svoj rad, usluge i tvrtku donatorima, a istovremeno pružaju pogodnosti članovima, dobivaju priliku za predstaviti se i također aktivno sudjeluju u održavanju projekta i sufinanciranju “džeparaca” osobama s posebnim potrebama odrasle dobi.

Uvjeti za postati članom “Josipovih stanica”:

Svaka registrirana tvrtka, obrt, firma, udruženje, društvo ili slična korporacija na Trgovačkom sudu u Hrvatskoj, stječe pravo postati donatorom i članom projekta uz uvjet minimalno najnižeg iznosa mjesečne donacije u iznosu od 100,00 kn ili jednokratne uplate u iznosu od 1200,00 kn godišnje. 

Nakon pristanka i vidljive uplate, svaki član i sudionik projekta “Josipovih stanica” dobit će upute za registraciju preko portal udruge Iskra svjetlosti, kao i biti osobno kontaktiran od strane voditelja projekta za daljnje radnje i predstavljanje pravne osobe na stranicama udruge.

Što nakon registracije?

Kontaktirat ćemo Vas iz udruge i dogovoriti online sastanak (video poziv) u svrhu prikupljanja podataka koji će se iskoristiti za kreiranje profila na web stranici udruge i tako moći predstaviti članovima, donatorima, kao i onima koji prate rad udruge preko interneta i društvenih mreža. 

Sastanak je moguće obaviti i susretom uživo, ukoliko nije moguće isti obaviti preko video ili standardnog poziva. Ipak, zbog bolje preglednosti, komunikacije i maksimalne posvećenosti zadatku, dostavit ćemo vam prijedlog pitanja koje ćemo vam postaviti, nekoliko dana ranije, kako bi o istima mogli razmisliti i tijekom sastanka ispričati svoju priču.

Zadatak naših agenata je ukomponirati Vaše rečenice u zanimljivu priču o Vama i nastanku, tijeku i ciljevima poslovanja, kako bi Vas predstavili u najboljem svijetlu, ali i privukli pažnju čitatelja, a tako, nadamo se, i odlučili za neku od usluga. Na vama je samo da odvojite 1h svojeg vremena da se predstavite, a ostalo je na nama.