Josipove stanice – Cross Print

Ova priča počinje prije više od 15 godina, a traje sve do danas. Potpuno drugačija, ali s pogledom u istom smjeru. Preko umjetničke škole, prvog zaposlenja, a nedugo kasnije i vođenja pogona, sve do današnjeg studija u kojem je moguće stvoriti i ostvariti svoju digitalnu priču skriva se, samo na prvi pogled, maleni studio u kojem se nalazi gotovo sve ono što je jednom sanjaru potrebno da bi svoju ideju i misao preslikao na komad papira, folije, plakata, zidne tapete…

Naziv “Cross Design” medalja je s dvije strane, u ovom slučaju, obje zlatne. Od rečenice “…svi mi nosimo svoj križ…” koja doslovno može prenijeti emociju i zbilju svega onog s čim se čovjek svakodnevno susreće, kako u životu, tako i na poslu, rodila se ideja o tom imenu. S druge strane, isti taj naziv koristi se i poznat je svakom grafičaru ili osobi koja ima iskustvo rada u print studiju.

“Kad se dva križića preklapaju jedan preko drugog, tada u grafici znamo da je objekt obostrano poravnat i spreman za print.”

Cijela priča (ideja) i u konačnici otvaranje vlastitog studija, proizašli su iz niza godina iskustva i rada, a prethodno i školovanja u svijetu grafike i dizajna. Mnogo toga promijenilo se od tada do danas. Nekad se tako više radilo na ručnim poklonima i suvenirima tvrtki koje su se prezentirale i tako pokazale da cijene svoje vjerne klijente, dok danas svjedočimo digitalizaciji i laganom, a pozamašnom prebacivanju na web i okretanje virtualnom svijetu i društvenim mrežama. Ističe kako za 10 godina vjerojatno neće biti studija koji će moći obavljati sve usluge, već će se svi morati opredijeliti za pojedine djelatnosti kako bi pratili korak s naprecima i bili dobri u onome što rade. 

Jedna stvar nije se promijenila od početka do danas, a to je Vedranova želja da se njega i cijeli pogon pamti po kvaliteti i dobroti. 

Nekad je to dovoljno i ispuni cijeli dan, kad ti se neki klijent ponovno vrati ili pomogneš nekom budućem olimpijcu oko naljepnica za dres, jer vjeruješ u njega kad možda nitko nije… Svi naši klijenti vrlo brzo postanu i naši prijatelji. Kao da tako, na neki određen način, možemo bolje obaviti posao i razumjeti jedni druge. A to nikad ne ispadne loše. – podijelio je s nama vlasnik.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)