Pismo predsjednice travanj 2024. godine

Dragi prijatelji Udruge Iskra Svjetlosti,

Donosimo kratki pregled događanja i aktivnosti naših sudionika i prenosimo dio atmosfere gdje smo sve bili prethodnih nekoliko tjedana. Kao i uvijek, želja nam je da budete dio naše priče i upoznate se s onim što i kako radimo.

Križni put i predstava “7 Darova Duha Svetoga” na Hvaru

Pozvani smo od župnika na Hvaru da u sklopu tradicije koja traje preko 500 godina, uvrštena na Unesco-vu listu baštine “Za Križem” izvedemo našu predstavu “7 Darova Duha Svetoga” na 13. postaji Križnog puta na Veliki Četvrtak. Ponosni smo što je naša predstava, već sada, obišla mnoge gradove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i prepoznata kao nešto posebno. Podsjećamo. U ovoj predstavi glume sudionici naše udruge, osobe s intelektualnim poteškoćama odrasle dobi, a kroz svađu i prepirku, uz pomoć 7 Darova Duha Svetoga pronalaze rješenje i okupljaju se u zajedništvo i predstavljaju ljepote Lijepe Naše Hrvatske.

“Idi pa i ti čini tako” Biskupska konferencija

I ove godine nastojalo se obraditi teme vezane uz inkluziju i rad s osobama s invaliditetom i intelektualnim poteškoćama, a voditelji radionica naše udruge imali su prilike sudjelovati. Cilj ovog seminara je okupiti udruge i institucije koje se u praksi bave s navedenom problematikom i kroz svoj rad nastoje ponuditi najbolja rješenja za uključivanje (inkluziju) i suradnju u svakodnevnom životu. Poticaj je to da svi budemo zainteresirani, osviješteni i spremni na promjene. Osobe sa invaliditetom i bez njega jednake su.

Redovne aktivnosti udruge

Naše radionice održavaju se svakog ponedjeljka i srijede, a petkom naši sudionici sudjeluju na treningu u sklopu Sportsko Rehabilitacijskog centra Motus Natura. Uz bogat raspored s predstavom “7 Darova”, možemo reći kako su naši sudionici itekako zauzeti aktivnostima, a napredak se vidi iz dana u dan. Ponosni smo što je ova naša zajednica postala kao mala obitelj u kojoj sve činimo zajedno i koračamo naprijed prema nekim lijepim ciljevima.

Od srca hvala što ste i dalje s nama i što pratite naš rad. A za sva dodatna pitanja, interes za sudjelovanjem ili ako želite biti dio naše priče, slobodno nas kontaktirajte putem maila: info@iskrasvjetlosti.hr, dok naše aktivnosti u vizualnoj formi možete pratiti na našem Instagram profilu: iskra.svjetlosti

Do sljedećeg javljanja, budite nam dobro i vidimo se.

 

Srdačan pozdrav,

Daniela Ljušanin

predsjednica Udruge Iskra Svjetlosti